BES Stage bij Hotel Belmont

Op donderdag 3 september was het zover. Voor de eerste keer mocht ik, Wilco, met 4 leerlingen op BES-Stage bij het 50/50 Hotel Belmont van het Leger des Heils. Best spannend. We hadden van school een prima (en erg mooie) uitrusting gekregen (tuinbroek, polo, vest en veiligheidslaarzen) om werk in het groen van het Hotel te gaan doen.

We kregen uitleg van meneer Wim over de Amerikaanse Vogelkers. Dit bleek een struik/heester te zijn die erg in het gebied woekerde. Wegens de Coronamaatregelen verbleven we in een eigen (grote) tent. Tevens kregen we een toiletgebouw toegewezen.

Het gebied dat we moesten ontdoen van de Vogelkers was een groot landgoed dat bij het Hotel hoorde. Hier recreëerden ook de gasten van het hotel. We moesten hier rekening mee houden. Ook was het voor de leerlingen wennen dat we een volledige dag aan het werk waren in het “groen”, dit in tegenstelling tot de lessen PGL op school (die een dagdeel duren). Wat ook wennen was, was het feit dat we ongeacht het weer, door moesten gaan. In het begin van de stage hadden we mooi, warm weer. Enige weken later viel de regen met bakken uit de lucht.

Wat we enorm waardeerden was de lunch. Deze kregen we aangeboden door het hotel. We hadden iedere keer een heerlijke lunch, met soep, broodjes en een warme snack.

We hebben enorm veel Vogelkers verwijderd. Omgezaagd, geknipt en met wortel en al verwijderd. Het was dan ook een hele klus om de “boom” in de goede richting te laten vallen en naar de takkenril te brengen.