Onze nieuwe schoolbibliotheek

Vandaag hebben we onze nieuwe schoolbibliotheek mogen openen! De bieb heeft een mooie centrale plek in de school. We hebben heel veel nieuwe, prachtige boeken aangeschaft. Grappige boeken, spannende boeken, informatieve boeken, boeken met grote platen over dieren, stripboeken etc..

Stimuleren van lezen

Met deze nieuwe schoolbieb willen we het lezen onder de jongeren meer stimuleren. Lezen is van groot belang voor de ontwikkeling van leerlingen, hun schoolloopbaan en zelfvertrouwen. Hoe leuk is het dan dat je boeken kunnen kiezen die je ook echt aanspreken!  

Uitleensysteem 

Alle klassen hebben vandaag een bezoek gebracht aan de bieb. Sommige leerlingen gingen direct een boek uitzoeken. Mooi om te zien dat de leerlingen zo enthousiast waren. De bibliotheek werkt als een echte bieb, met een uitleensysteem. Leerlingen lenen een boek en noteren het boek op een lijst. Wanneer het boek uit is, leveren zij het boek weer in bij de balie. Een leerling uit de bovenbouw heeft de verantwoordelijkheid om de ingeleverde boeken weer op de juiste plek terug te zetten in de kast. Zo houden we de bieb netjes en is het ook een leuk 'podium'.