Nieuws vanuit het vak schoonmaken december 2022

Op de dinsdag is er praktijkvak schoonmaak. We oefenen dan volgens de methode werkportfolio met microvezel schoonmaak. De eerste periode van dit schooljaar zijn we al bezig geweest met stofwissen en moppen.  

Verder krijgen de leerlingen ook vrije keuzemomenten. Er wordt dan hard gewerkt aan onder andere auto's wassen, de kantine schoonmaken, ramen wassen, stofzuigen, de gangen en de gymzaal stofwissen en moppen. 

Vanaf dit schooljaar krijgen de leerlingen in leerjaar 1 en 2 ook het praktijkvak wonen. Leerlingen uit leerroute 1 en 2 krijgen dit vak ook nog, als ze voor schoonmaak kiezen in leerjaar 3, 4 en 5. 

Ook hierbij is er de nodige aandacht voor schoonmaken in en om je huis, maar ook voor andere zaken zoals zelfredzaamheid.  

De eerste periode hebben we het gehad over mijn lichaam, we hebben geoefend met veters strikken, ritsen en (druk)knopen, kleding die binnenstebuiten zit, handschoenen aantrekken, fruit schillen, je eigen brood smeren en tosti maken, koffie en thee zetten en het daarbij extra gezellig maken, omdat er ook bij iedere les een echte gast (personeel) bij ons koffie of thee kwam drinken.