Nieuws uit het stagebureau: Aan de slag bij ruimzicht

Afgelopen donderdag hebben wij als stagebureau genoten van de enorme opkomst van zowel de bedrijven als het aantal leerlingen en ouders en/of verzorgers.
Tussen deze bedrijven stond ook Ons Bedrijf uit Barneveld. 

Ons Bedrijf is in 1990 officieel gestart. Toen nog aan de Hensjesweg in Barneveld. De naam 'Ons Bedrijf' is door de medewerkers zélf bedacht.
Ruim 25 jaar later is het uitgegroeid tot een regulier en volwaardig leer/-werkbedrijf. De focus ligt op individuele ontwikkelingen en unieke talenten van jongeren en volwassenen worden volop benut.
Ons Bedrijf werkt intensief samen met lokale instellingen, opdrachtgevers, bedrijven én de gemeente Barneveld. 

Zo ook sinds afgelopen maart met zorgcentrum Ruimzicht.  

Zorggroep ENA heeft werk/leerplekken ontwikkelt voor jongeren van Ons Bedrijf.  De jongeren verrichten hier ondersteunende werkzaamheden, zoals serveren van koffie en thee, halen en brengen van cliënten en bewoners naar activiteiten of licht huishoudelijk werk.  
 

In samenwerking met Ons Bedrijf hebben wij als school ervoor gezorgd dat ook onze jongeren een kans krijgen bij deze mooie plek. Zo lopen er sinds het eerste uur twee dames uit de bovenbouw met veel plezier stage.  

De zorggroep sluit niet uit dat op een later moment ook de andere twee locaties, Nieuw Avondrust in Voorthuizen en Het Huis in de Wei in Scherpenzeel aanhaken en ook het aantal dagen wordt uitgebreid.
Dit betekent voor ons als school dat er nog meer mogelijkheden komen om stage te lopen en uit te kunnen stromen naar een mooie plek bij hem of haar in de buurt.