BES en ZES tijdens corona

BES (Begeleid Externe Stage)

In het vorige nieuwsbericht vanuit het stagebureau gaven we al aan dat we blij zijn dat de meeste stages doorgaan tijdens de 2e lockdown.
Het liefst willen we dit ook voor de BES. Wat hier het probleem is, is dat er tijdens BES meer vervoersbewegingen en meer contactmomenten zijn. Daarom hebben we besloten de BES wel op te starten, maar in een andere vorm. Met de indeling van de groepjes wordt rekening gehouden met de klassenbubbels.

Wij vinden het heel erg fijn dat er op woensdag en donderdag weer groepjes stage lopen bij de Schuilplaats.
De Schuilplaats is op loopafstand, waardoor hier geen extra vervoer voor nodig is.

De overige groepjes gaan op school aan het werk. Op de dinsdagen Product & proces en op de donderdagen een hele leuke alternatieve vorm voor de BES PGL. Deze leerlingen zijn nu heel druk met het maken van nestkastjes, vetbollen, vleermuiskasten en insectenhotels.
Het plan is, om alles wat de leerlingen maken te gaan verkopen. De leerlingen zijn hier heel enthousiast mee bezig. Erg leuk om te zien. Hiervan krijgt u nog bericht.

Natuurlijk hopen ook wij dat we snel weer met de leerlingen naar de bedrijven toe kunnen. Ze leren hier het meeste van. Nu is het vooral belangrijk dat we het op een zo veilig mogelijke manier doen, die past binnen het protocol van school. We gaan in ieder geval tot aan de meivakantie door met deze werkwijze. We hopen dat we de laatste periode, van de meivakantie tot de zomervakantie, weer naar de BES plekken toe kunnen gaan met de leerlingen.

ZES (Zelfstandige Externe Stage)

Gelukkig gaan nog steeds de meeste ZES stages door. Daar zijn we erg blij mee, omdat tijdens de ZES de leerlingen heel veel leren op het gebied van de Algemene werknemersvaardigheden en zij op een zo zelfstandig mogelijke manier aan hun toekomst kunnen werken.

Het is alleen lastig om op dit moment nieuwe stages op te starten. Bedrijven zijn daar nu heel voorzichtig mee. Dat is natuurlijk heel begrijpelijk.
We richten ons nu met name op het uitbreiden van lopende stages. Zodra de coronaperikelen wat meer achter ons liggen, zal het opstarten van nieuwe stages weer steeds meer tot de mogelijkheden behoren.

Stichting MOMOtheaterwerkplaats

Daarom is het super mooi dat, ondanks alle beperkingen, 2 leerlingen onlangs toch gestart zijn met hun nieuwe (zelfstandige) externe stage en wel bij MOMO Theaterwerkplaats.
Hier zijn ateliers voor muziek, film, decorbouw en kleding. Verder bestaat het aanbod uit toneelspel, ambachten van het theater zoals het maken van kleding, attributen, decors en maskers, dansen en muziek en het maken van videopresentaties, filmtheater en script ontwikkeling.
Op het terrein vindt u een amfitheater en een decoratelier en in de beeldentuin wordt zomers in de weekenden door kunstenaars en theatermakers een kunstzinnig aanbod verzorgd. De theaterstukken ontstaan vanuit de deelnemers zelf. Heel leuk om te zien hoe de medewerkers van MOMO dit oppakken met de deelnemers en stagiaires. Dit resulteert in hele mooie voorstellingen. MOMO Theaterwerkplaats is een hele mooie stageplek waar onze leerlingen veel leren tijdens hun stage.