Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • De Toekomst
  Asakkerweg 5
  6718 ZE Ede
  T 0318 – 61 04 81
   
  Wij bieden voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een beperkter cognitief vermogen of meervoudige beperking. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

reizen naar de toekomst

 • Leerlingen op De Toekomst zijn letterlijk bezig met reizen naar de toekomst! We zijn ons aan het oriënteren op verschillende hulpmiddelen die onze leerlingen uit leerroute 3 en 4 kunnen helpen in de ontwikkeling van Zelfstandige Mobiliteit.

​Kennis maken met het ov

Dit doen we onder andere door zelf met de leerlingen te reizen met het Openbaar Vervoer, zodat we ervaren wat zij kunnen en wat zij nog moeten leren. Door deze ervaringen hebben we een stappenplan op kunnen zetten voor de zes leerjaren die onze leerlingen in principe bij ons op school zitten. Globaal betekent dit dat zij in de onderbouw in en rond de school kennis maken met het OV en in de middenbouw ook daadwerkelijk onder begeleiding ‘op reis’ gaan. Aan de hand van observaties van de klassenleiding en reisbegeleider kunnen we dan een advies uitgeven of uw zoon of dochter zelfstandig met het OV naar de externe stage kan gaan. We zijn hierover ook in gesprek met andere scholen van De Onderwijsspecialisten.

De methode OV4U

Samen hebben we gekozen voor de methode OV4U waarmee leerlingen uit de onderbouw kennis maken met het OV. Deze methode is speciaal ontwikkeld voor het Voortgezet Speciaal Onderwijs en neemt de leerlingen door middel van lessen waarin actuele foto’s zijn verwerkt, mee op reis. Zo leren de leerlingen alles over het OV en zijn zij goed voorbereid wanneer ze echt op reis gaan.

Zelf op reis gaan

Uiteindelijk leren zij het allermeest van de ervaring zelf. Dit blijkt uit de reizen die een aantal leerlingen al hebben gemaakt. Zo reizen sinds de herfstvakantie Virgil, Milan, Boaz en Lorenzo onder begeleiding iedere dinsdag naar de Pabo in Arnhem en terug. Na vier keer ging dit al zo goed dat zij afgelopen dinsdag zelfstandig zijn gaan reizen. De begeleiding is hun een half uur later nagereisd. Het was een geweldige ervaring!!!

 

nieuws

:

Help (nieuw venster)